Van onze redactie
Willemstad - Het Nederlandse fregat Zr.Ms. De Zeven Provinciën heeft de afgelopen week 320 kilo drugs onderschept in het midden van de Caribische Zee tussen Venezuela en Jamaica. DrugsvangstDe actie vond plaats in het kader van de internationale drugsbestrijdingsoperatie Carib Venture, onder leiding van de commandant zeemacht in het Caribisch gebied.
,,Bij deze actie was een go-fast betrokken; een kleine, snel varende smokkelboot. Deze werd ontdekt door het patrouillevliegtuig van Kustwacht Caribisch Gebied. Hierop zette het marineschip de achtervolging in, waarbij zij de boordhelikopter - de Belgische Alouette III - lanceerde om het bootje te volgen en te stoppen”, aldus de kustwacht.
Bij aankomst van het marineschip gaf de vierkoppige bemanning van de go-fast zich over. In de pakketten die zij overboord hadden gegooid, bleek een combinatie van marihuana, hasj en MDMA (bestanddeel van xtc) te zitten.
Het Amerikaanse Law Enforcement Detachment, dat speciaal voor deze acties meevaart aan boord van Zr.Ms. De Zeven Provinciën, heeft de boot en de contrabande in beslag genomen. De verdachten zijn aangehouden.
Het is de vierde drugsonderschepping voor Zr.Ms. De Zeven Provinciën. Eerder dit jaar werden 850 kilo cocaïne en 400 kilo marihuana onderschept.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).