Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De renovatie van het zwembad van Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) zal, als alles meezit, eind mei kunnen beginnen. SdkDat meldt Wilfred Bonafacia, directeur van de Stichting Fonds voor Sociale Ontwikkeling en Economische Bedrijvigheid (Reda Sosial) desgevraagd. Reda Sosial is door de overheid gevraagd om als intermediair het aanbestedings- en uitvoeringsproces te coördineren.
,,Een aantal bedrijven is gevraagd om een aanbieding te doen”, aldus Bonafacia. ,,Daar kunnen zij een bepaalde tijd voor nemen. Als het goed is, wordt het aanbestedingsproces op 16 mei afgerond en kan de uitvoering eind mei beginnen.” Bij de aanbesteding en de uitvoering zijn het halen van de kwaliteitseisen heel belangrijk. ,,De uitvoering zal ongeveer drie maanden duren. We hopen dat in het nieuwe schooljaar de kinderen weer in SDK kunnen zwemmen”, zegt de directeur. ,,Maar we kunnen in de uitvoering niet gaan haasten. Dan hebben we straks een product wat niet voldoet en heb je zo weer problemen.”
Het zwembad van SDK werd in oktober vorig jaar gesloten toen bleek dat de waterkwaliteit niet aan de eisen voldeed. Het water werd eruit gepompt en vervangen, maar toen lieten de tegels op de bodem los en bleek dat een verregaande renovatie niet meer uitgesteld kon worden. Na enig politiek rumoer stelde de overheid geld beschikbaar voor de renovatie van het zwembad en werd Reda Sosial ingeschakeld. De renovatie lijkt nu dus eindelijk te gaan gebeuren. Door de drooglegging van het zwembad van SDK moeten diverse zwemclubs elders trainen en kunnen er geen zwemlessen worden georganiseerd. Dit veroorzaakt grote druk op de andere zwembaden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).