Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het consulaat van het Koninkrijk in Miami heeft de WeConnect Stichting uitgenodigd om de documentaire ‘Een keppel in de Cariben’ te vertonen.

consulaat

Voor die gelegenheid zal Tanja Fraai als zakelijk leider van WeConnect naar de Verenigde Staten (VS) afreizen. De Nederlandse documentaire is gemaakt door Fraai en Mike Ho-Sam-Sooi. Na de vertoning van de film zal er een debat volgen over migratie en identiteit.
‘A kippah in the Caribbean’, zoals de Engelse titel luidt, gaat over de joden in het Caribisch gebied en hun identiteit, meer specifiek de joden in Suriname en het Nederlands-Caribisch deel van het Koninkrijk. Deze geschiedenis beslaat 400 jaar. De film laat het traject zien van de joodse geschiedenis vanaf Portugal, Amsterdam, Brazilië, Curaçao, Suriname, Aruba en Sint Eustatius. Aan de orde komen ook de verschillen tussen de joden in Suriname en Curaçao.
In Miami is de pers uitgenodigd, maar ook het publiek in het algemeen; bezoekers moeten zich wel van tevoren laten registreren bij Roger Kisoensing (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). De vertoning is in het Koubek Center in Miami op 16 mei en begint om 19.00 uur.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).