Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad/Havana - Naar schatting 200.000 Cubanen worden op Goede Vrijdag verwacht bij het openluchtconcert dat de Rolling Stones geven in de hoofdstad Havana.

stones

De kaarten zijn gratis, omdat de normale ticketprijzen onbetaalbaar zijn in het land, waar het gemiddelde maandloon 20 dollar bedraagt.
Het optreden van de Stones is historisch. Het is de eerste keer dat een Britse rockband Cuba aandoet. Het concert vindt plaats in sportstadion Ciudad Deportiva de la Habana.
Het zogeheten ‘Concierto de la Amistad’ is door de stichting Fundashon Bon Intenshon van Gregory Elias, namens Curaçao aan de Cubaanse bevolking aangeboden. Met dit concert worden de Cubanen, van het communistische land waar Curaçao van oudsher een bijzondere band mee heeft gezien de grote aantallen Curaçaoënaars die er op de suikerplantages gingen werken, weer met open armen en als vrienden opgenomen door omringende en andere landen.
The Rolling Stones, die onmiddellijk alle medewerking toezegden toen Bon Intenshon enkele maanden terug met dit toen nog waanzinnige idee kwam, lieten na de bevestiging van het concert weten: ,,We hebben op veel speciale locaties opgetreden gedurende onze lange loopbaan, maar een show in Havana wordt een mijlpaal voor ons en, hopelijk ook, voor al onze vrienden in Cuba.”
Het optreden volgt op het historische bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama. Het was voor het eerst sinds 1928 dat er weer een Amerikaanse president op Cuba was. Sinds de communistische revolutie onder Fidel Castro in 1959 het pro-Amerikaanse regime omverwierp, waren de landen gezworen vijanden.
In december 2014 besloten Obama en zijn ambtgenoot Raúl Castro tot een politiek van meer ontspanning. Cuba hoopt dat op korte termijn een einde zal komen aan het Amerikaanse handelsembargo.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).