Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het jaar 2016 wordt dit jaar geopend met een atletiekwedstrijd waarbij tegelijkertijd stilgestaan wordt bij het vijftigjarig bestaan van de atletiekbond CAB en de georganiseerde atletiek op Curaçao.

Aan de wedstrijden zullen in totaal rond de 200 atleten meedoen. Het gaat om leden die bij de verschillende clubs zijn aangesloten. Bij de wedstrijden zullen 110 activiteiten gedaan worden, zoals het lopen van verschillende afstanden, hordelopen, hoog- en verspringen, kogel-, speer- en discuswerpen in verschillende leeftijdscategorieën. De competitie eindigt met de estafette van 4 keer 100 meter en 4 keer 400 meter. Alle wedstrijden vinden plaats in en rond het stadion Ergilio Hato van het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK).
De officiële opening van de competitie is op vrijdag om 18.30 uur, waarbij de uitblinkers van 2015 in het zonnetje gezet zullen worden. De wedstrijden beginnen echter al op donderdag 25 februari met de kleintjes vanaf 17.30 uur. Op vrijdag komen de oudere atleten aan de beurt die om 18.00 uur beginnen en op zaterdag doorgaan vanaf 15.00 uur ’s middags. Het atletiekjaar zal zijn hoogtepunt bereiken met de organisatie van de Caribische wedstrijden, de Carifta Games, op Curaçao.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.