Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De bron van de stankoverlast bij de openbare vsbo-school Juan Pablo Duarte in Buena Vusta is afkomstig van de Isla. Dat heeft secretaris-generaal Geraldine Christina van het ministerie van Gezondheid Milieu en Natuur (GMN) tegenover deze krant verklaard, nadat ze gisteravond de resultaten van een gezamenlijk onderzoek van het ministerie en de Isla binnen had gekregen.
,,Onze inspecteurs hebben samen met Isla onderzoek gedaan naar de bron van de stankoverlast. Het is niet gebruikelijk dat de school last heeft van de raffinaderij, maar doordat de wind deze dagen anders stond, belandde de stank loodrecht op de school. Het ministerie zal in een brief de Isla formeel op de hoogte stellen van de resultaten en ook vragen om voorzorgsmaatregelen te treffen zodat de schoolkinderen geen lessen hoeven te missen vanwege de stankoverlast”, aldus Christina.
Bij de vsbo Juan Pablo Duarte hebben de kinderen gisteren voor de tweede opeenvolgende dag geen les gehad vanwege een doordringende stank op school. Directeur Roland Guribaldi bevestigde dat aan deze krant. Daarmee komt in het huidige schooljaar voor de Pablo Duarte het aantal gemiste schooldagen als gevolg van de stankoverlast op drie dagen te staan. Het is nog niet bekend of en hoe deze dagen ingehaald zullen worden.
Vorig jaar moest de school in december ook een dag sluiten vanwege de stankoverlast. In november van 2014 moesten leerlingen van het Maria Immaculata Lyceum (MIL) ook een dag naar huis vanwege de stankoverlast van de raffinaderij.
Minister Irene Dick van Onderwijs Wetenschap Cultuur en Sport was de afgelopen dagen niet bereikbaar voor commentaar.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).