Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De problemen waarmee de MD80-toestellen van Insel Air de laatste weken te kampen hebben worden veroorzaakt door de versnellingsbakken van de motoren. Dat laat de luchtvaartmaatschappij weten. Directeur Edward Heerenveen benadrukt dat de passagiers en de bemanning nooit in gevaar zijn geweest.
Veiligheid staat voorop in de luchtvaart en ook bij Insel Air. ,,Onze industrie is één van de veiligste industrieën van de wereld. InselAir is IOSA-gecertificeerd en dat betekent dat we voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen van onze industrie. Als dit soort gebeurtenissen, die alle luchtvaartmaatschappijen ondervinden gedurende het jaar, in een zeer korte periode gebeuren, is het heel begrijpelijk dat dit tot bezorgdheid onder onze passagiers leidt.” Heerenveen voegt eraan toe het te begrijpen dat de storingen tot bezorgdheid hebben geleid.
Het onderhoud aan de motoren van de vliegtuigen wordt niet door Insel Air zelf gedaan, maar door een door de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) goedgekeurde leverancier. De versnellingsbakken worden dan ook gerepareerd door een specialistisch bedrijf dat door de FAA is goedgekeurd. ,,Het is Insel Air niet toegestaan om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren aan de versnellingsbakken.”
Wel voert het luchtvaartbedrijf, net als de Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA), audits uit bij leveranciers. Naar aanleiding van de problemen worden er extra controles uitgevoerd en is er verhoogd toezicht op de versnellingsbakken. ,,Wij betreuren het zeer dat wij een deel van onze passagiers hebben teleurgesteld”, zegt Heerenveen. De technische problemen zijn nu verholpen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).