Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Justitie en politie zijn vastberaden om de daders van de schietpartij waarbij twee agenten werden neergeschoten op te pakken en voor de rechter te brengen. Er werden gisteren al dertien mensen opgepakt in het kader van het onderzoek. Op een inderhaast belegde persconferentie gaven minister Nelson Navarro (PAIS) van Justitie, de politie en het Openbaar Ministerie (OM) gistermiddag uitleg over de gebeurtenissen. Ook kondigden zij extra maatregelen aan om de veiligheid op straat te vergroten.


Gisterochtend al werd de auto van de daders gevonden bij een pand in Gato. Daar werden ook een wapen en drugs aangetroffen en zijn twee arrestaties verricht. In de middag heeft de politie in Seru Fransia (Veeris) nog eens elf mensen aangehouden, allen met de Venezolaanse nationaliteit. Een verdachte trachtte te vluchten en werd door de politie in een schouder geschoten. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.
Zowel Sambo, minister Navarro als hoofdofficier van justitie Heiko de Jong gaf aan dat er na dit incident alleen maar met meer energie en inspiratie gewerkt wordt aan het opsporen van criminelen. ,,Het OM heeft een officier van justitie vrijgesteld voor de opsporing en vervolging van de daders en ook de recherche heeft er een speciaal team voor vrijgesteld”, zei De Jong, die het ‘een lafhartige misdaad’ noemde. Het OM zal inzetten op de zwaarst mogelijke straf bij de berechting van de daders. Navarro gaf aan dat niet geconcludeerd mag worden dat Curaçao wordt overspoeld door Venezolaanse criminelen: ,,Het is een kleine minderheid. De overgrote meerderheid heeft niets kwaads in de zin.”
Korpschef Mauricio Sambo gaf een verslag van de gebeurtenissen gisterochtend rond 3.30 uur op de Rooseveltweg bij Santa Maria. Een auto met vier inzittenden, twee mannen en twee vrouwen, werd door de agenten staande gehouden. ,,Bij de controle hebben de agenten volgens de procedure gehandeld bij de aanhouding van een verdachte auto. Ze hebben de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen genomen, maar werden toch verrast door schoten vanuit de auto. Een van de agenten werd in een arm en een been getroffen. De andere agent (een vrouw, red.) werd gewond in de zij. Haar toestand was ernstig. Er is teruggeschoten, de achterruit werd kapot geschoten, maar de auto wist weg te komen.” De minder ernstig gewonde agent heeft daarna om assistentie gevraagd. Nadat eerste hulp was verleend zijn de twee agenten naar de polikliniek gebracht. De vrouw ligt na een operatie nog op de intensive care, maar haar toestand is stabiel. Beide agenten zijn buiten levensgevaar.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).