Door Benjamin de Bruijn
Willemstad - Andruw Jones zal definitief deel uitmaken van de selectie van Team Kingdom of the Netherlands op de Premier 12, het nieuwe officieuze wereldkampioenschap honkbal.

De Curaçaoënaar behoort tot de 28-koppige selectie van het Koninkrijksteam. Curaçaoënaars Roger Bernadina en Darren Seferina gaan niet mee naar de Premier 12.
Op Curaçao bereidde het Koninkrijksteam zich afgelopen week voor op het WK. Er werden twee oefenwedstrijden gespeeld tegen Curaçao, die met 7-0 en 8-1 gewonnen werden. Jones kwam in de eerste wedstrijd in actie, maar slaagde er nog niet in te overtuigen. Bondscoach Hensley Meulens gaf echter eerder al aan dat de rol van Jones door zijn ervaring en staat van dienst ook buiten het veld groot is.
Bernadina heeft ervoor gekozen zich te richten op zijn nieuwe club, de Mexicaanse kampioen Yaquis de Obregón. Naast Bernadina en Seferina zullen ook Curaçaoënaars Jonathan Balentina en Wendell Floranus niet van de partij zijn op de Premier 12. Het officieuze WK begint voor het Koninkrijksteam op 9 november in Taiwan tegen Chinees Taipei.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.