Van een onzer verslaggevers
Willemstad – De 32e editie van de Guardian Group Fatum’s Walk and Run vindt zondag 25 oktober plaats. Gisteren liet de Guardian Group weten ook dit jaar weer een run te verwachten op de beschikbare 10.000 T-shirts. ,,Maar op is op”, aldus de organisatie.


CEO van de Guardian Group Fatum, Steven Martina, deed gisteren de laatste informatie over de jaarlijkse tocht uit de doeken. Nieuw dit jaar is dat de online inschrijving is afgeschaft. ,,Wij willen de deelname zo laagdrempelig mogelijk houden”, aldus de organisatie. ,,Iedereen kan volgende week van 19 tot en met 23 oktober, tussen 17.00 uur en 21.00 uur persoonlijk langskomen op ons kantoor te Cas Coraweg, de contributie betalen en meteen het T-shirt meenemen.” Volgens de organisatie waren de laatste jaren alle 10.000 shirts binnen enkele dagen uitverkocht. ,,Ook dit jaar houden wij dit maximum aantal en principe van op is op, aan. Wij hebben die beslissing genomen om een goed georganiseerd en veilig evenement te kunnen blijven garanderen.”
De organisatoren deden tijdens de persconferentie gisteren ook het verzoek om in verband met, onder meer, de veiligheid niet het parcours af te snijden of alternatieve routes te creëren. ,,Ondanks het feit dat meer dan 300 vrijwilligers hun steentje bijdragen om een prettig, memorabel en veilig evenement te realiseren kunnen wij de veiligheid van mensen die alternatieve routes nemen niet garanderen”, aldus de Guardian Group Fatum.
Dit jaar is er, nadat deelnemers lieten weten die graag te willen, een extra waterpost. Deze staat op de Regentesselaan. De volgende posten zijn bij de Coca Cola-fabriek aan de Rijkseenheid Boulevard, daarna ter hoogte van Koraal Specht en als laatste bij de finish. De organisatie doet een beroep op de deelnemers om het eiland schoon te houden en afval te deponeren in de daar voorbestemde bakken. De organisatie zal na afloop van de tocht de route schoonmaken. Het evenement heeft zowel een competitief, als recreatief karakter. ,,De Walk & Run is een belangrijk onderdeel van de Corporate Social Responsability om een platform te creëren waarmee de gemeenschap op een sportieve, prettige en gezonde manier kan samenkomen”, aldus de organisatie.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).