Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De nieuwe gulden, met de afbeelding van koning Willem-Alexander, wordt nu ook geslikt door de parkeerautomaten in de binnenstad. Lange tijd werd de munt uitgespuugd, maar dat probleem is enige tijd geleden verholpen, laat de Parking Authorithy Curaçao (PAC) desgevraagd weten.
De software van de machines is bijgesteld, zodat nu ook deze nieuwe munt wordt geaccepteerd, verklaart George Strick, manager van PAC. Op de luchthaven Hato waren er ook problemen met de munt en de parkeerautomaten, maar dit werd medio mei al opgelost. Overal op het eiland leidde de nieuwe munt tot problemen voor automobilisten die met deze munt probeerden te betalen bij de parkeerautomaten. De guldens kwamen eind juli in omloop, waarmee het tekort aan muntgeld op het eiland werd opgelost door de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). De 1 guldenmunt bleek al snel massaal te worden uitgespuugd door de automaten.
Nadat de CBCS lucht kreeg van het probleem, heeft de bank begin september samen met de Koninklijke Nederlandse Munt die de munten slaat, een onderzoek ingesteld. Uit het onderzoek van de nieuwe gulden bleek begin oktober dat er geen verschil is in gewicht, diameter of dikte tussen de oude en nieuwe guldens. Toch accepteerden (betaal)automaten de guldens niet.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.