Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De laatste tijd zijn er belangrijke besluiten genomen over de toekomstige bouw van de opslag van vloeibaar gas (LNG) bij Bullenbaai.
Dat heeft Werner Wiels, voorzitter van het Multidisciplinair Projectteam (MDPT) dat zich bezighoudt met de modernisering van de Isla-raffinaderij tegenover deze krant verklaard.
,,Vorige week hadden het MDPT, overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK) en Curoil een werkbespreking hier op Curaçao met Poten & Partners, het bedrijf dat in opdracht van ons de openbare aanbesteding voor de bouw en exploitatie van de gasterminal organiseert. In die bespreking zijn essentiële zaken besproken zoals het gebruik van aardgas als de nieuwe brandstof voor de industriegebieden bij Schottegat en het gebruik van waterstofgas voor de ontzwaveling, dat wil zeggen het reinigen van eindproducten van de raffinaderij die voor de export bestemd zijn. Er wordt ook rekening mee gehouden dat het Venezolaanse staatsoliebedrijf Petróleos de Venezuela Sociedad Anónima (PdVSA), mogelijk gebruik zal willen maken van het gas dat het land rijk is bij de Isla-raffinaderij.” Ook is het volgens Wiels niet uitgesloten dat de Isla-raffinaderij nog vóór het verstrijken van het leasecontract in 2019, over kan schakelen op het gebruik van gas als brandstof.
ADletters logo


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).