Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het feit dat 61 procent van de Nederlanders in een peiling van Maurice de Hond aangeeft niet langer een Koninkrijk te willen met de Caribische eilanden, is voor Aubert Wiels van 1 Tim Magno reden om het onafhankelijkheidsproces door te zetten. ,,Als we blijven krijgen we vanzelf een schop.”

 

MFK-Statenlid Amerigó Thodé vindt het een onzinnige peiling. ,,Een enquête onder 2.000 mensen van de 16 miljoen? Pff, kom nou. Ik zou wel graag een opinie willen horen over de voorlichting van de Raad van State, over wat Nederland met Aruba en Sint Maarten heeft gedaan. Nu hoor ik geen reacties van Bosman, Van Raak of de PVV. Zijn zij nu zelf een boevenbende, wat ze ons altijd verwijten?”
Volgens Wiels wordt het tijd dat Curaçao een signaal aan Nederland gaat afgeven. ,,We moeten zelf het initiatief nemen en niet wachten tot er uit de opinie 99 procent komt in plaats van 61 procent. We moeten nu beginnen om aan de onafhankelijkheid te werken, en dat geldt ook voor Aruba, Bonaire en Sint Maarten.”
Thodé geeft aan dat de Nederlanders het volste recht hebben niet langer een Koninkrijk te willen, maar laat weten: ,,Wij hebben daar ook niet voor gekozen. Nederland heeft deze eilanden driehonderd jaar onder zich gehouden en alles gepakt en weggehaald en geprofiteerd van de eilanden. Kijk naar Shell, wat hebben ze achtergelaten? Troep. En nu willen ze weg? Ruim je troep eerst op dan. Laat het achter zoals het was toen je binnenkwam.”

ADletters logo


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).