Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Minister Irene Dick (PS) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport heeft gehoor gegeven aan de PS-fractie en de nationale dialoog over onderwijs afgezegd. Dat heeft ze in een brief aan de diverse stakeholders en de schoolbesturen laten weten. De PS-fractie is het oneens met de keuze van Dick voor wat betreft de trekkers van de nationale dialoog in het onderwijs.
Minister Dick nodigde bij de eerste bijeenkomst die in het kader van de nationale dialoog plaatsvond, voormalig premier Stanley Betrian en Erich van der Hoeven, ex-rector van het Radulphus College, uit als trekkers van het project. Binnenkort zou de tweede sessie plaatsvinden bij het Santa Barbara Beach Resort. Maar of dit nu nog doorgang vindt, is hoogst onzeker.
In de brief biedt de minister haar excuses aan voor het annuleren van de dialoog. In het schrijven aan de stakeholders en schoolbesturen doet Dick de situatie uit de doeken en laat ze weten dat ze ‘niet goed haar huiswerk heeft gedaan’ rond de trekkers van de nationale dialoog.
Maandag overlegde de fractie van de regeringspartij met de minister over de personen die de dialoog zouden begeleiden. Wini Raveneau, PS-Statenlid, liet toen weten dat het de fractie niet ging om de personen, maar om het principe: ,,Wij vinden dat deskundigen die nu in het onderwijsveld werkzaam zijn, de kar moeten trekken.” Tijdens het overleg tussen de minister en de fractie werd afgesproken, zo verklaarde Raveneau tegenover deze krant, dat er op korte termijn commissies worden gevormd die in het onderwijsveld alle knelpunten gaan inventariseren. Die informatie zou dan later tijdens de zogeheten nationale dialoog worden besproken.
Raveneau verklaarde na afloop van de bijeenkomst met de minister tegenover deze krant: ,,Er is nu gekozen voor een flankerend beleid, waarbij de commissies die uit deskundigen uit het onderwijsveld bestaan, de input leveren voor de dialoog die later nationaal gehouden moet worden.”
Met de brief die nu naar de schoolbesturen is gestuurd, bewijst minister Dick volgens onafhankelijk Statenlid en voormalig Onderwijsminister Omayra Leeflang dat ze ‘onder curatele staat’ van de PS-fractie. De brief is gênant zegt zij. ,,Een kniebuiging. Hiermee laat Dick zien dat ze chantabel is en onder leiding staat van de fractie.” Het onafhankelijk Statenlid laat weten maandag dan ook een brief te sturen naar de Onderwijsminister waarin ze vraagt om tekst en uitleg over de beslissing de nationale dialoog, in elk geval voorlopig, stop te zetten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).