Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De benzineprijs gaat komende maand drastisch naar beneden.

Vanaf 1 oktober hoeft de klant aan de pomp nog maar 1,61 gulden te betalen in plaats van 2,01 gulden per liter. Dat is een forse daling van veertig cent.

,,De regering had in augustus al aangegeven dat als de trend van een dalende prijs van brandstof zou aanhouden, er in de maand oktober een verlaging zou komen in de prijzen”, aldus het ministerie van Financiën. Naast een daling van de prijs van benzine daalt ook de prijs voor een liter diesel komende maand, zij het veel minder extreem. Aan de pomp hoeft straks 1,09 gulden per liter benzine betaald te worden, terwijl dat in september nog 1,13 gulden was.
De prijs van water gaat omhoog komende maand. In oktober is de prijs voor een kubieke meter water 9,85 gulden tegenover 9,82 gulden in september. Stroom wordt wel weer iets goedkoper, van 0,56 naar 0,51 gulden per kWh.
De regering is zich ervan bewust dat de prijs van benzine enorm schommelt op dit moment. ,,Daarom is aan Bureau Telecommunicatie, Post en Utiliteiten verzocht onderzoek te doen naar een systeem waarbij de fluctuaties in prijs minder hard zullen schommelen”, aldus het ministerie van Financiën. Naar verwachting zal de prijs van benzine in de maand november weer toenemen, gebaseerd op verhogingen van de prijs van brandstof wereldwijd de afgelopen weken.

ADletters logo


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).