Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het eindrapport van de ombudsman van Curaçao over Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano) wordt morgen, dinsdag 30 juni, aan het bestuursorgaan en aan de Staten overhandigd. Het wordt dezelfde dag naar Wiels gemaild. Aldus ombudsman Alba Martijn desgevraagd tegenover het <I>Antilliaans Dagblad<I>.
Vrijdag stelde het gerecht Wiels in het ongelijk. Zij had in kort geding gevorderd dat de namen van de informanten van de ombudsman zouden worden onthuld, dat Wiels het recht had deze informanten zelf te horen en dat zolang dit niet is gebeurd de ombudsman zou worden verboden haar rapport definitief te maken; met andere woorden: uit te brengen. Met het vonnis dat op alle punten in het voordeel uitviel van de ombudsman kan en zal het definitieve rapport worden uitgebracht. Op de valreep, want Martijn neemt eind deze maand afscheid als ombudsman van Curaçao en er is nog geen vervanger en evenmin een plaatsvervanger.
Dat het eindrapport niet direct na het vonnis beschikbaar kwam, maar toch nog een paar dagen op zich laat wachten komt volgens Martijn ‘omdat de bevindingen van de ombudsman op de processuele verweren van de advocaat van mevrouw Wiels en de bevindingen van de kort geding-rechter ook in het rapport dienen te worden verwerkt’. Hierna wordt het op dezelfde dag ook op de website van de ombudsman geplaatst.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.