Door Els Kroon
Willemstad - Onder het toeziend oog van de leerlingen van groep 8 van Kolegio Sta. Clara werd gisteren de weg tussen Yotin Kortá en de ingang van Blue Bay Resort, die langs de Rioolwaterzuiveringsinrichting Klein Hofje loopt, gedoopt tot Kaya Tene Kòrsou Limpi.

tenekorsoulimpi

Het betrof een ludieke actie van Alex Roose, die de ‘nòmber di kariño’ officieus toewees als besluit van een succesvolle schoonmaakactie van de weg. Roose nam als burger het initiatief en kreeg daarbij hulp van een aantal vrijwilligers, die meer dan 20 kuub vuil verzamelden, en de oudste leerlingen van de nabijgelegen school, die 33 vrolijk gekleurde borden met daarop de naam van de straat vervaardigden. De gepensioneerde huisarts legde in zijn toespraak vooral de nadruk op het onhygiënische aspect van de vervuiling waardoor virussen als chikungunya en zika de kans krijgen. De borden van de kinderen tonen de naam van de straat in 21 talen zodat er bij niemand enig misverstand kan ontstaan over dit dringende advies.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.