Van onze redactie
Willemstad/Barendrecht - Het U-15 team van Excellence Voetbalschool is in de periode van 31 maart tot en met 8 april voor een heus trainingskamp in Nederland en deelname aan het Internationale Paastoernooi in Barendrecht geweest.

 

In het op dat moment nog erg koude Nederland werden trainingen gevolgd bij de Feyenoord Academy onder leiding van International Development Coach Melvin Boel; bij BVV Barendrecht onder aanvoering van hoofd jeugdopleidingen Roel van Wayenburg; en bij de voetbalschool Pinas Soccer Academy onder leiding van oud-Feyenoord en -Sparta jeugdtrainer Erwin Pinas.
Verder werden er een drietal oefenwedstrijden gespeeld, te weten tegen VV Spijkenisse C1; tegen FC Dordrecht onder 14; en tegen het Engelse Cheltenham Town FC U-15. Het bleek een uitstekende voorbereiding op de echte wedstrijden.
Op maandag 6 april werd deelgenomen aan het 21e Internationale Paastoernooi voor C1-elftallen bij BVV Barendrecht. Tijdens dit toernooi zijn wedstrijden gespeeld tegen Willem II, AFC Amsterdam, Excelsior Rotterdam, Brabant United en FC Dordrecht. Andere deelnemende teams waren het Engelse Hull City FC en BVV Barendrecht. Tussen al deze sterke jeugdteams wisten de Curaçaose voetballers van Excellence de 6e plaats te behalen. Bovendien werd Excellence uitgeroepen tot het sportiefste team van alle deelnemende C1 teams; dit laatste was beslist geen ‘troostprijs’, maar gebeurde aan de hand van rapportages en scores van de scheidsrechters.
Volgens de diverse trainers en ook de toernooileiding was het team van Excellence ‘een aanwinst’ voor het toernooi en is het team van harte uitgenodigd ook in 2016 weer deel te nemen. Het niveau van het team van Excellence - bestaande uit zestien spelers, begeleid door een vijftal ouders - groeide zichtbaar gedurende de week naar het relatief hoge peil van de leeftijdgenoten in Nederland toe.
De grotere talenten in het Curaçaose team vielen zondermeer op tijdens de trainingen en bij coaches en begeleiders van de clubs waartegen werd gespeeld. De bewondering voor de prestaties van het team werd niet onder stoelen of banken gestoken. De week werd afgesloten met een bezoek aan pretpark Walibi in België, nadat eerder ook in een eredivisiewedstrijd in het stadion werd bijgewoond.
Het U-15 team van Excellence Voetbalschool wenst in een persbericht de trainers, begeleiders, ouders, sponsoren, de vele fans langs het veld in Nederland (onder hen Jetro Willems, basisspeler van bijna landskampioen PSV en Oranje, die Curaçaose ‘roots’ heeft), de volgers via internet en Facebook en ieder ander te bedanken om deze reis tot een onvergetelijke ervaring te maken.
Het trainingskamp en de deelname aan het toernooi is mede mogelijk gemaakt door giften van de volgende sponsoren: ACU, Arke, Citizens Insurance, CPA, CuraZuid, Curinde, Deloitte, Ennia, FDDK, Guardian/Fatum, Fundashon Miguel Pourier, Island Oasis, KPMG, MCB, Orco Bank, PSB, Seguros Brouwer, Studio Acht, Van EpsKunneman Van Doorne en Vidanova.

 

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.