Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Statenlid Monique Koeyers-Felida van de oppositiepartij MFK wil dat alle betrokken partijen, inclusief de overheid, het carnaval van dit jaar evalueren.

Koeyers-Felida wil ook dat er een discussie gevoerd wordt over de hoogte van de subsidie die de overheid ter beschikking stelt. Als het al vooraf bekend is dat de subsidie niet toereikend is, dan kunnen organisatoren daarover onderhandelen of besluiten om het carnaval niet te organiseren, zo oordeelt de MFK’-er.

Volgens het Statenlid was de 45ste editie van het carnaval niet zoals dat verwacht kan worden bij zo’n jubileum. Zij somt in een verklaring allerlei aandachtspunten op die bij de evaluatie meegenomen moeten worden, bij voorbeeld het lage aantal deelnemers aan het Tumbafestival. Felida-Koeyers wil dat er onderzocht wordt hoe de deelname aan het festival qua kosten zo laag mogelijk gehouden kan worden voor de zangers en deelnemende muziekgroepen. Van de evenementen die vóór de grote parade nog gehouden werden, was er slechts een handjevol winstgevend. Er zijn zelfs evenementen afgelast, zo schrijft de parlementariër.

De organisator van het carnaval, Multi Event Organization, gelastte ook een paar activiteiten af. Ook werden er minder jump-ups en jump-ins gehouden.

De organisatoren van het carnaval krijgen een pluimpje voor hun werk om scholen en/of leiders van organisaties te belonen voor het samenstellen van een carnavalsgroep met kinderen of jongeren. Bestaande groepen van de kinderparade hadden dit jaar minder deelnemers omdat de ouders de kinderen in een groep plaatsten waar de contributie lager lag. De deelnemende groepen aan de Gran Marcha brachten, ondanks de economisch moeilijke tijden, creatieve en mooie thema’s en outfits, zo stelt de politica. In dit kader is het volgens het Statenlid onacceptabel dat de prijzen zo pover waren. 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).