Van onze redactie
Rotterdam - De Curaçaose tennisser Jean-Julien Rojer heeft met zijn partner Horia Tecau de titel gegrepen in het dubbelspel bij het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. Het Nederlands/Roemeense koppel was zondag in de finale te sterk voor de Brit Jamie Murray en de Australiër John Peers.
Een supertiebreak moest de beslissing brengen. Daarin namen Rojer en Tecau rap een voorsprong, die zij niet meer uit handen gaven: 3-6 6-3 10-8. Voor Rojer en Tecau, die in de halve eindstrijd Robin Haase en zijn Duitse kompaan André Begemann hadden geklopt, is het de eerste toernooizege van het jaar. Vorig jaar verloor het koppel de finale in Ahoy nog.
Rojer was ondanks de overwinning niet echt te spreken over zijn optreden. ,,Ik was niet goed aan het spelen. Mijn partner Tecau heeft mij deze week zeker met zijn uitstekende returns echt goed geholpen. Ik begon meteen met mijn eerste en enige serviceverlies van deze week en toen wist ik zeker dat het een lastige finale zou gaan worden.”
Na de nederlaag in de eindstrijd in 2014 hadden Rojer en Tecau wel iets recht te zetten. ,,We hadden wat goed te maken”, vond Rojer. ,,Ik heb in het verleden veel getraind in Rotterdam en dan is een geweldig gevoel om nu juist zo’n groot toernooi in deze stad te winnen. Dit is een van de grootste toernooizeges uit mijn carrière. Wij komen volgend jaar zeker terug om onze titel te verdedigen.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.