Willemstad - ,,De tijd is allang aangebroken om UTS te verkopen. Wij van PAIS zullen zeker een plan steunen om het telecommunicatiebedrijf te privatiseren of om er een strategische partner voor te zoeken.” Dat zijn de woorden van Statenlid en tevens partijleider van PAIS, Alex Rosaria, tegenover deze krant. 

Rosaria reageert hiermee op het bericht dat gisteren in de Amigoe is verschenen, waarin uitvoerig wordt geciteerd uit een brief van UTS-directeur Paul de Geus aan minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning en minister Dennis Richardson van Justitie van Sint Maarten. In de brief geeft De Geus aan dat de internationale telecombedrijven Digicel en Cable & Wireless Communications (CWC) hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in een strategisch partnerschap met UTS. Volgens de directeur van het overheidsbedrijf is het voor UTS op dit moment zeer gunstig om in zee te gaan met CWC of Digicel of
een andere geïnteresseerde partij. Hij spreekt dan ook van een interessante ‘window of opportunity’ voor UTS, maar stelt tegelijkertijd dat deze kans snel kan vervliegen.
Ook Rosaria wijst op de urgentie in deze zaak: ,,Als er daadwerkelijk interesse is van andere bedrijven in UTS, dan moet de regering snel handelen. Daar moet niet te lang mee gewacht worden.” En: ,,We moeten de ontwikkelingen op Sint Maarten ook goed in de gaten houden. Daar zijn ook privatiseringsplannen. Als Sint Maarten hiermee doorgaat en wij niets doen, dan kan dat gevolgen hebben voor de waarde van UTS.”
De parlementariër wijst erop dat de Staten eind vorig jaar een motie heeft aangenomen waarin er bij de regering op aan wordt gedrongen om UTS te privatiseren of een strategische partner voor het overheidsbedrijf te zoeken. UTS kampt al een tijd met financiële problemen. Het privatiseren van het bedrijf of het vinden van een strategische partner zou hier verandering in kunnen brengen. Het lijkt nu dat er in ieder geval de intentie is om aan de motie van de Staten gehoor te geven.
De Geus weigert tegenover deze krant ook maar enig commentaar te leveren over de inhoud van de gelekte brief. ,,Dat is iets tussen de directie en de aandeelhouder. Daar kan ik tegenover de pers geen informatie over geven. Dat zou niet correct zijn.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.