Al het nieuws

Van onze Redactie
New York - De Amerikaanse beurzen zijn gisteren met bescheiden verliezen gesloten. Wall Street nam volgens kenners een adempauze na de opmars van de laatste weken, waarin de fikse verliezen van de eerste maanden van dit jaar werden goedgemaakt.
De Dow-Jonesindex, met daarin de dertig belangrijkste beursfondsen op Wall Street, eindigde 0,3 procent lager op 17.737,00 punten. De bredere S&P 500 ging eveneens 0,3 procent omlaag en sloot op 2066,13 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,5 procent tot 4891,80 punten.
Nieuws om de handel richting te geven was schaars. Overheidscijfers wezen uit dat Amerikaanse fabrieken de orderontvangst in februari hebben zien dalen. De afname was wel een fractie minder dan economen in doorsnee hadden voorspeld.
Sportkledingfabrikant Nike was de sterkste daler onder de hoofdfondsen met een verlies van 2,6 procent. Industrieconcern General Electric (GE) leverde 2,2 procent in. Bovenaan de Dow stonden de farmaceuten Pfizer en Merck met koerswinsten van 2,3 en 1,3 procent.
Virgin America schoot bijna 42 procent omhoog. De luchtvaartmaatschappij, deels eigendom van de bekende zakenman Richard Branson, wordt voor 4 miljard dollar overgenomen door Alaska Air Group.
De fabrikant van elektrische auto's Tesla heeft het aantal bestellingen voor zijn nieuwste model, dat vorige week werd gepresenteerd, verder zien oplopen. Beleggers beloonden dat nieuws met een koerswinst van 4 procent.
Fabrikanten van gewone auto's daarentegen stonden opnieuw onder druk. Ford werd 2,3 procent minder waard en General Motors (GM) leverde 1,9 procent in. Vrijdag waren de autobouwers ook al uit de gratie na tegenvallende verkoopcijfers over de maand maart.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).