Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De aandelenbeurzen in New York zijn gisteren met verlies gesloten.


Ook op Wall Street stond de handel onder druk door tegenvallende berichten over de Chinese economie. Die wakkerden, net als in Azië en Europa eerder op de dag, de zorgen over de wereldeconomie aan.
De Dow-Jonesindex eindigde 0,9 procent in de min op exact 17.568 punten. De brede S&P 500 zakte 0,7 procent tot 2.063,59 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,1 procent bij een stand van 5.098,24 punten.
Door de groeiende economische zorgen stonden aandelen van grondstofbedrijven onder druk. In de Dow Jones bungelde Caterpillar onderaan met een verlies van krap 3 procent. Dat bedrijf levert veel machines en voertuigen aan de mijnbouwindustrie. Olieconcerns Chevron en ExxonMobil gingen 1 en 2,8 procent omlaag.
Chipconcern Fairchild Semiconductor International won 5,6 procent na de melding van de ontvangst van een nieuw overnamebod. Dat bod is hoger dan de aanbieding van ON Semiconductor, waar Fairchild eerder overeenstemming mee bereikte. Het aandeel ON ging 7 procent omlaag.
Branchegenoot Qualcomm zakte bijna 6 procent. De Europese Commissie verdenkt de chipproducent van het overtreden van de mededingingsregels en heeft voorlopige resultaten gepubliceerd van een onderzoek naar de zaak.
Restaurantketen Chipotle Mexican Grill kende weer een lastige dag door de voortslepende crisis rond de uitbraak van e.coli bij het bedrijf. Afgelopen weekeinde werden dertig studenten ziek na een bezoek aan een vestiging van Chipotle in Boston. Het aandeel van de fastfoodketen sloot 1,7 procent in de min.
Southwest Airlines leverde 9 procent in. De luchtvaartmaatschappij liet zijn eerdere voorspelling die wees op toenemende opbrengsten dit kwartaal los.
Walt Disney (min 1,2 procent) stond ook in de belangstelling. Het entertainmentconcern verdubbelt zijn belang in het op jongeren gerichte mediabedrijf Vice Media volgens zakenkrant Financial Times naar 10 procent. Daar staat een totale investering van 400 miljoen dollar tegenover.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.