Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De aandelenbeurzen in New York zijn gisteren met winst gesloten. Tegenvallende cijfers over de Amerikaanse industrie bedierven het sentiment niet, maar werden aangegrepen als aanwijzing dat de Federal Reserve de economie nog aanzienlijke tijd zal blijven ondersteunen met een lage rente.
De Dow-Jonesindex eindigde 1 procent hoger op 17.888,35 punten. De brede S&P 500 steeg 1,1 procent naar 2.102,637 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,9 procent tot 5.156,31 punten.
Vlak na de opening van de beurzen bleek dat de productie in de Amerikaanse industrie deze maand is gekrompen, terwijl op een lichte groei werd gerekend. Die tegenvaller zal Amerikaanse centrale bankiers wellicht niet direct afbrengen van het voornemen om de rente in de VS deze maand te verhogen. Maar economen wezen erop dat de Federal Reserve vervolgens geen haast zal maken met verdere rentestappen.
In het kader van de verwachte renteverhoging wordt deze week vooral uitgekeken naar het maandelijkse rapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt, dat vrijdag wordt gepubliceerd. Verder spreekt Fed-president Janet Yellen morgen in het Amerikaanse Congres. In Europa komt de ECB die dag naar verwachting met nieuwe maatregelen om de lage inflatie in de eurozone aan te jagen.
De Dow Jones werd aangevoerd door zorgbedrijf United Health, dat 3,2 procent won. Pillenfabrikanten Pfizer en Merck volgden met plussen van bijna 3 procent, na positieve uitlatingen van analisten over de farmaceutische sector. Machinebouwer Caterpillar stond onderaan met een min van 1,5 procent.
Autofabrikanten General Motors (plus 0,2 procent), Ford (plus 1,6 procent) en Fiat Chrysler (min 0,1 procent) stonden in de belangstelling door de publicatie van hun verkoopcijfers op de Amerikaanse markt in november. Hun verkopen namen toe, maar waren iets minder dan analisten voorspelden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.