Al het nieuws

Van onze redactie

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verlies gesloten. Net als in Europa wachten beleggers op Wall Street voorlopig tevergeefs op een akkoord tussen Griekenland en de andere eurolanden, waarmee een Grieks bankroet mogelijk kan worden afgewend. Daarnaast werd een nieuw cijfer over de staat van de Amerikaanse economie verwerkt.

De Dow-Jonesindex eindigde 1 procent in de min op 17.966,07 punten. De brede S&P 500-index zakte 0,7 procent naar 2108,58 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde ook 0,7 procent in, bij 5122,41 punten.

Voorbeurs werd bekend dat de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal van dit jaar aanzienlijk minder sterk is gekrompen dan eerder werd aangenomen. Die meevaller is te danken aan de consumentenbestedingen, die sterker bleken dan eerder gedacht.

In Brussel werd de vergadering van de eurogroep over Griekenland woensdagavond geschorst tot donderdagmiddag 13.00 uur. Later op woensdagavond zouden de hoofdrolspelers in het Griekse drama opnieuw bijeenkomen in een poging alsnog een akkoord te smeden.

Bij de bedrijven wist Delhaize de aandacht op zich gericht. Het Belgische supermarktconcern gaat definitief samen met het Nederlandse Ahold. Beide bedrijven zijn actief in de VS, waarbij Delhaize ook een notering heeft in New York. Daar zakte de beurskoers 7,7 procent.

Apple was de enige winnaar in de Dow Jones met een plus van 1 procent, nadat miljardair Carl Icahn had aangegeven grote winstkansen te zien voor zijn belang in het technologieconcern. Icahn deed zijn uitspraken bij de bekendmaking dat hij zijn laatste pluk aandelen in de aanbieder van internettelevisie Netflix (min 0,4 procent) met flinke winst van de hand heeft gedaan.

Zadenhandelaar Monsanto leverde bijna 6 procent aan beurswaarde in, na de presentatie van zijn kwartaalresultaten. Daarbij viel de winst mee, maar was de omzet lager dan analisten hadden voorspeld.

Huizenbouwer Lennar Corp werd met een koerswinst van 4,2 procent beloond voor sterke kwartaalcijfers. Het bedrijf profiteert van het herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt, die de verkoop van huizen aanjaagt.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,3 procent tot 60,25 dollar. De euro was woensdagavond 1,1195 dollar waard, tegen 1,1180 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.