Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De effectenbeurzen in New York zijn met rode cijfers gesloten. De impasse rond Griekenland zorgde ook bij beleggers op Wall Street voor nervositeit, net als in Europa.
De Dow-Jonesindex eindigde 0,8 procent lager op 17.898,84 punten. De brede S&P 500 zakte 0,7 procent tot 2.094,11 punten. De technologiebeurs Nasdaq daalde 0,6 procent tot 5.051,10 punten.
De onzekerheid rond Griekenland leidde op de laatste handelsdag van de week op de Europese beurzen tot stevige minnen. Er zijn zorgen dat de tijd om een deal te bereiken langzaam maar zeker wegtikt. Griekenland liet gisteren weten opnieuw met tegenvoorstellen te komen om alsnog een akkoord te kunnen sluiten.
De Universiteit van Michigan maakte bekend dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in juni flink is verbeterd. In mei bereikte de index die het vertrouwen weergeeft nog het laagste punt in zes maanden. Amerikaanse consumenten zijn vooral positiever geworden over de verwachtingen van de loonontwikkeling, geholpen door de aantrekkende arbeidsmarkt.
Verder werd gemeld dat de Amerikaanse producentenprijzen in mei het sterkst zijn gestegen in ruim 2,5 jaar, vooral vanwege de hogere kosten van brandstof.
Twitter stond licht hoger. Twitter kondigde donderdag nabeurs het aftreden aan van topman Dick Costolo. Hij wordt op tijdelijke basis opgevolgd door Jack Dorsey, die eerder ook al eens leiding heeft gegeven aan Twitter en de onlineberichtendienst mede heeft opgericht. Twitter kampt al een tijdje met een terugval in de groei van actieve gebruikers.
Het aandeel LeapFrog Enterprises kelderde meer dan 25 procent, nadat de maker van educatief kinderspeelgoed met zwakke cijfers naar buiten kwam. Vooral bij de verkoop van tablets voor kinderen gaat de gang van zaken problematisch voor het bedrijf.
Wingstop sprong 61 procent omhoog. De verkoper van kippenvleugeltjes maakte gisteren zijn debuut op Wall Street. De restaurantketen haalde 110 miljoen dollar op met de beursgang.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.