Al het nieuws

Van onze redactie

New York - De aandelenbeurzen in New York borduurden maandag met kleine winsten voort op de stevige plussen van afgelopen vrijdag.  McDonald's trok de aandacht op Wall Street door de bekendmaking van flinke reorganisatieplannen. 

De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent hoger op 18.070,40 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent naar 2114,48 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent tot 5016,93 punten.

McDonald's kwam met plannen om de fastfoodketen weer op het juiste spoor te krijgen. Het bedrijf kampt met stevige concurrentie op de Amerikaanse thuismarkt, terwijl de verkoop van Big Macs en Happy Meals ook onder druk staat door de groeiende vraag naar gezonder eten. Daarom wordt de divisiestructuur veranderd en worden er meer franchisers ingezet. Dit moet helpen de ondernemingslust en innovatie bij het bedrijf weer aan te wakkeren, aldus McDonald's. Verder wil het concern dit jaar tot 9 miljard dollar aan de aandeelhouders uitkeren.
Beleggers waren echter niet echt onder de indruk van de plannen van McDonald's en het aandeel ging 1,7 procent omlaag. Kredietbeoordelaar Standard & Poor's verlaagde maandag de kredietwaardering van het fastfoodbedrijf.

Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van de Amerikaanse multimiljardair Warren Buffett, kwam vrijdag nabeurs met kwartaalresultaten naar buiten. De winst ging met bijna 10 procent omhoog. Beleggers waren tevreden over de cijfers en Berkshire klom 2 procent.
Verder maakte de producent van netwerkapparatuur Cisco Systems bekend dat een opvolger is benoemd voor topman John Chambers, die sinds 1995 leiding geeft aan het bedrijf. Cisco steeg licht.

De Amerikaanse overheid liet maandag weten dat de fabrieksorders in de Verenigde Staten in maart met 2,1 procent zijn gestegen, de sterkste stijging in acht maanden. In februari gingen de fabrieksorders nog licht omlaag. Vrijdag komt de overheid met het belangrijke rapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,3 procent tot 58,95 dollar. Brentolie werd iets goedkoper op 66,45 dollar.

De euro was 1,1149 dollar waard, tegen 1,1152 dollar bij sluiting van de Europese beurzen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.