Al het nieuws

Van onze redactie

New York - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag eensgezind in de plus gesloten, na een stroom aan bedrijfscijfers.

Onder meer Boeing, Coca-Cola en McDonald's gaven een kijkje in de boeken.

De Dow-Jonesindex sloot 0,5 procent hoger op 18.038,27 punten. De brede S&P 500 klom eveneens 0,5 procent, tot 2107,96 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq boekte een plus van 0,4 procent en kwam daarmee uit op 5035,17 punten.

Fastfoodketen McDonald's won 3,1 procent, hoewel het bedrijf niet aan de verwachtingen wist te voldoen. Topman Steve Easterbrook beloofde wel komende maand details te geven over hoe hij de onderneming weer op de rails wil krijgen. Branchegenoot Yum! Brands won krap 4 procent aan beurswaarde. Het moederbedrijf van KFC, Pizza Hut en Taco Bell wist dinsdag nabeurs beter dan verwachte resultaten te overleggen.

Coca-Cola sloot 1,3 procent hoger. De resultaten van de frisdrankproducent waren beter dan gedacht. Vliegtuigfabrikant Boeing verloor 1,4 procent als gevolg van een tegenvallende omzet in het eerste kwartaal. De winst viel wel beter uit dan gedacht. Andere bedrijven die woensdag met cijfers naar buiten kwamen, waren onder meer huizenbouwer D.R. Horton (min 5,4 procent), medisch bedrijf Abbott Laboratories (plus 2,6 procent) en Bank of New York Mellon (plus 3,4 procent).

Op macro-economisch vlak bleek dat de verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten in maart met 6,1 procent is toegenomen ten opzichte van de voorgaande maand. Economen rekenden gemiddeld op een stijging met 3,1 procent.

De euro noteerde op 1,0723 dollar, tegen 1,0729 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,6 procent tot 56,28 dollar. Brentolie werd 1,2 procent duurder op 62,85 dollar per vat.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.