Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De aandelenbeurzen in New York gingen gisteren licht omhoog, na de verliezen van eerder deze week.

Beleggers op Wall Street kregen een bevestiging van de groei van de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal en verwerkten een toespraak van Fed-president Janet Yellen.
De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent in de plus op 17.712,66 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent naar 2.061,02 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,6 procent omhoog tot 4.891,22 punten.
Uit een nieuwe raming bleek voorbeurs dat de Amerikaanse economie vorig kwartaal met 2,2 procent op jaarbasis is gegroeid. Die schatting week niet af van de vorige raming. De groei van de grootste economie van de wereld werd vooral gestuwd door de flinke toename van de uitgaven van consumenten.
Yellen sprak op een bijeenkomst bij de Federal Reserve in San Francisco. Ze gaf aan dat een renteverhoging in de Verenigde Staten dit jaar zeker kan gebeuren, maar dat het tijdstip en de ontwikkeling van de rente afhankelijk zijn van de economische cijfers.
Qua bedrijfsnieuws wist onder meer Amazon de ogen op zich gericht. De internethandelaar zou volgens zakenblad Forbes gesprekken voeren met onlineverkoper Net-a-Porter over een overname. Het zou gaan om de grootste overname door Amazon ooit, met een geschatte waarde van omgerekend zo’n 2 miljard euro. Amazon klom 0,9 procent.
Het in New York genoteerde aandeel van de Canadese smartphonefabrikant BlackBerry steeg 1,7 procent. Het bedrijf kwam met een onverwachte winst over het afgelopen kwartaal naar buiten, geholpen door kostenbesparingen.
Chipbedrijf Intel steeg 6,4 procent. Het concern zou branchegenoot Altera willen overnemen in een transactie ter waarde van 13,4 miljard dollar. Internetbedrijf Yahoo won 1,6 procent, nadat was gemeld dat het aandeleninkoopprogramma met 2 miljard dollar wordt vergroot.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.