Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad/Schiphol - Arke neemt morgen haar derde Boeing 787 Dreamliner in Seattle in ontvangst. Dat is deze week bekendgemaakt.

De overdracht van het toestel vindt plaats in de Boeing Everett Factory. Nadat de sleutels officieel zijn overhandigd, begint de PH-TFM vanaf Paine Field Airport, het vliegveld van Boeing, aan haar eerste intercontinentale vlucht naar Amsterdam. Het toestel landt de volgende ochtend rond 11.00 uur voor het eerst op Nederlandse bodem. Onderweg maakt de Dreamliner bij Eindhoven Airport een ‘flyby’ zodat spotters kunnen zien welk toestel straks vanaf Eindhoven naar Curaçao en Aruba wordt gevlogen.
Arke heeft het toestel toepasselijk #driemliner genoemd. Qua registratie is na K en L nu de M aan de beurt: de officiële registratie is dan ook PH-TFM. Met de komst van de #driemliner is het trio Dreamliners van Arke compleet. Het toestel heeft 291 stoelen en drie klassen: Premium Comfort Class, Comfort en Economy. De #driemliner zal samen met haar twee zusjes worden ingezet op de verre vluchten van vakantiemerk Arke.
De Boeing 787 Dreamliner is lichter, stiller, zuiniger en vooral comfortabeler dan de huidige generatie vliegtuigen, zo laat Arke weten. ,,Zo geven het slimme design met gewelfd plafond en de 30 procent grotere ramen een ruimtelijk gevoel en zorgt de ‘moodlighting’ aan boord voor een natuurlijke overgang tussen dag en nacht, wat zorgt voor minder jetlag bij aankomst. Daarnaast is de cabinedruk hoger waardoor het lichaam meer zuurstof opneemt en reizigers met een frisser gevoel op de bestemming aankomen. Door het geavanceerde luchtverversingssysteem hebben passagiers bovendien minder last van duizeligheid en hoofdpijn. De Dreamliner is niet alleen fijn om in te vliegen, maar ook minder milieubelastend; het toestel maakt 60 procent minder geluid dan andere vliegtuigen en verbruikt 20 procent minder brandstof per passagier en stoot 20 procent minder CO2 uit.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.