Lawaaiprotest brandweerlieden

De eerstvolgende krant verschijnt op maandag 29 april 2024.

Van onze redactie
Phlipsburg - Met loeiende sirenes stonden brandweerlieden donderdagochtend voor het regeringsgebouw.

F14 SXMLawaaiprotest brandweerNiet omdat er brand was, maar om met premier Silveria Jacobs te spreken, die niet beschikbaar bleek te zijn. De brandweerlieden werden begeleid door voorzitter Sharon Cangieter van de ambtenarenvakbond Wicsu/PSU.
Jacobs had ingestemd met een ontmoeting. Volgens The Daily Herald was er echter onenigheid over het aanvangstijdstip van de ontmoeting. Het voorgestelde tijdstip van 8.30 uur kwam de brandweer niet uit wegens de wisseling van dienst rond die tijd, terwijl 9.00 uur de premier wegens haar agenda niet uitkwam.
De mail woensdagavond hierover kwam voor de meeste brandweerlieden te laat. Daarom stonden ze tevergeefs te wachten en zetten ze hun sirenes aan nadat ze een uur voor de deur hadden gestaan. Dat trok de belangstelling van de ambtenaren in het gebouw. Uiteindelijk kwam premier Jacobs na een half uur naar buiten. Er werd een nieuwe afspraak gemaakt voor vrijdagmiddag (gisteren). Tot die tijd houdt de brandweer een langzaamaanactie.
Jacobs liet via een persbericht weten de belangen van de brandweer serieus te nemen, omdat ze als ‘first responders’ lijf en leden op het spel zetten voor de inwoners van Sint Maarten. Ze zegt te betreuren dat een eerde afspraak niet mogelijk was.
,,Ze worden niet vergeten en ik wil van hen horen wat er besproken moet worden. Ik sta altijd open voor dialoog”, aldus de premier. De problemen waarmee de brandweer kampt zijn onder andere een gebrek aan goed materiaal en uniformen.


Laatste nieuws

Apotheken zondag

Zondag 28 april 2024

PUNDA

Popular, tel.:4611269

OTROBANDA

Sambil, tel.:8880491

Tandarts weekenddienst

27-28 april (Koningsdag)
Dr. M. Morales
Suffisantweg 48
Tel: 8697350
Spoed: 5603563

Wega di Number Kòrsou

Vrijdag 26 april 2024

1383 - 3651 - 6791