Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De eilandsraad heeft afgelopen donderdag informeel kennisgemaakt met de staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering, Zsolt Szabó. De kennismaking was naar verluidt ‘prettig en ongedwongen’, en de raadsleden hebben de wens geuit om dit voort te zetten in een goede samenwerking met de staatssecretaris.

BONSzaboSzabó heeft in het kort aangegeven hoe zijn reis op Bonaire en de zustereilanden is verlopen, welke indrukken hij heeft opgedaan, en wat zijn speerpunten zijn voor zijn portefeuille Koninkrijksrelaties. ,,Tijdens de kennismaking hebben de raadsleden, op uitnodiging van de staatssecretaris, aangegeven welke punten en ontwikkelingen wij met name onder de aandacht van de nieuwe staatssecretaris zouden willen brengen”, aldus de eilandsraad. De raadsleden hebben de staatssecretaris tot slot bedankt voor zijn keuze om zo vroeg in zijn ambtstermijn af te reizen en een samenkomst te plannen met de eilandsraad.

Er was geen afsluitende persconferentie zoals dat gebruikelijk is, maar op zijn LinkedInpagina doet Szábo uitgebreid verslag van zijn ervaringen op Bonaire. Dit verslag wordt in het Antilliaans Dagblad integraal weergegeven.

Wilt u het het verslag van de staatssecretaris lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.