Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Rotterdam - Kenville Kleinmoedig is op 6 juni tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement (EP) kandidaat nummer 18 voor GroenLinks-PvdA.

bonKleinmoedig De enige EP-kandidaat met Antilliaanse roots was vorige maand een week op Bonaire, waarbij hij onder de indruk was van de verschillende organisaties en evenementen die hij bezocht.
,,Ik was voor de derde keer bij de Dia di Rincon. Dat is een voorrecht, vanwege de betekenis en omdat de impact van het evenement nog steeds groeit”, zegt Kleinmoedig. Een bezoek aan Stinapa (Stichting Nationale Parken Bonaire), de natuur-beschermingsautoriteit van de BES-eilanden, bracht naar zijn zeggen nieuwe inzichten in het belang en de resultaten van het werk op en rond Bonaire. Ook de aanpak van Jong Bonaire maakte indruk. ,,De jeugd is de toekomst en Jong Bonaire geeft die toekomst vorm. Met activiteiten en zomerkampen en als er meer nodig is met het programma voor Begeleid Wonen.” De kandidaat-Europarlementariër had ook een informatief en onthullend gesprek met vertegenwoordigers van Greenpeace Bonaire over de gevolgen van klimaatverandering op Bonaire.
Kleinmoedig, die geboren is op Curaçao en naar Rotterdam verhuisde om te studeren, benadrukt dat hij met twee concrete opdrachten naar Bonaire kwam. ,,Net als in Rotterdam is het niet voor iedereen duidelijk wat de invloed van de Europese Unie is en waarom het dus belangrijk is om je stem te laten horen. Als enige Antilliaanse kandidaat is het niet meer dan normaal dat ik mijn steentje bijdraag.” Minstens zo belangrijk is het tweede doel. ,,Dit is het moment om te onderzoeken hoe de EU op Bonaire en heel Caribisch Nederland het verschil kan maken.” ‘Europa is ook van ons’, het motto van Kleinmoedig, is de rode draad in de ontmoetingen die hij op Bonaire had, onder meer met gezaghebber Oleana, de gedeputeerden en leden van de eilandsraad. Ook ging hij langs bij verschillende Bonairiaanse radio- en tv-zenders. Bij de Nederlandstalig zender Mega FM schoof hij aan bij de paneldiscussie in ‘Op De Klippen’. Net als op Live 99.9, NOS TV, Energia TV en Voz di Bonaire ging Kleinmoedig in gesprek met Bonairianen over kansen en uitdagingen in de Europese Unie.
Hoewel hij door tijdgebrek deze keer geen bezoek aan Saba en Sint Eustatius kon brengen, neemt hij ook de belangen van de inwoners van deze landen mee naar het Europees Parlement. ,,Ik zal ervoor zorgen dat er aandacht blijft voor de specifieke positie van de Nederlandse Caribische eilanden in de Europese Unie”, aldus Kleinmoedig.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.