Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De ruim 50 bewoners uit de omgeving van de landfill bij Lagun die vorige week zijn geëvacueerd konden afgelopen zaterdag weer naar huis. Volgens de overheid was het veilig genoeg. Gisterochtend was er nog steeds wat rook te zien op de plek waar het een week gebrand heeft.

F15BON naar huisDe afgelopen weken hebben ,naar nu blijkt, niet één of twee maar drie branden op de vuilstortplaats van Selibon N.V. voor veel onrust gezorgd op het eiland. Selibon heeft vanaf 28 maart 2024 tot nu hard gewerkt om de branden bijna helemaal met zand te bedekken, zo blijkt uit een verklaring van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB). ,,Dit betekent dat de bewoners, die vanwege de branden ergens anders moesten verblijven, weer naar huis kunnen. Het is nu veilig genoeg om terug te keren”, aldus het OLB.

Het werk aan het bedekken van de branden verloopt volgens het OLB voorspoedig. ,,De inspanningen van Selibon en hun partners hebben ervoor gezorgd dat het proces sneller gaat dan eerder verwacht. Als deze snelheid wordt aangehouden, zal er naar verwachting na het weekend weinig tot geen rook meer ter plekke zijn.

Selibon ontvangt naast lokale hulp, ook deskundige hulp vanuit het ministerie van I&W. Zij zullen de komende weken meedenken over structurele oplossingen, waardoor het bedrijf beter voorbereid zal zijn op eventuele toekomstige branden. In de komende weken zal Selibon, in samenwerking met haar partners, doorgaan met het bedekken van de branden tot een hoogte van ongeveer twee meter.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.