Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Tourism Corporation Bonaire (TCB) en Guardian Group Fatum hebben de eerste twee kandidaten voor het Bonaire Tourism Scholarship Program geselecteerd en geëerd met hun Scholarship Award. Het gaat om Hensmier Jeomar Arrindell en Elise Arrindell-Weerstand. Zij beginnen beiden aan een inspirerende culinaire reis naar Bulgarije, met als doel hun culinaire vaardigheden te verbeteren.

F15 BON Culinair duoDoor deze reis te maken, willen zij jongeren de mogelijkheden van de culinaire industrie en Bonaire laten zien. ,,Met een visie om onvergetelijke maaltijden te creëren die een eerbetoon zijn aan de Bonairiaanse tradities, probeert de Bonairiaanse chef-kok Hensmier de kookkunst op ons eiland naar een hoger niveau van lekker eten te tillen”, aldus TCB in een persverklaring. Hensmier zegt zelf een enorme toewijding te hebben om Bonaire internationaal te mogen vertegenwoordigen: ,,Ik zou graag mijn horizon en kennis willen verbreden om voor elke bezoeker een onvergetelijke maaltijd te maken en een ambassadeur te zijn voor de culinaire wereld van Bonaire.”

Bakkerij-eigenaresse Elise zet zich in voor het promoten van culinair onderwijs binnen de toeristische sector: ,,Ik zie een toekomst voor me waarin culinair onderwijs en internationale samenwerking de toeristische sector van Bonaire versterken. Met dit initiatief willen we de kloof tussen Bonaire en internationale onderwijsinstellingen overbruggen en groei en innovatie stimuleren. De school in Bulgarije biedt betaalbare en zeer professionele programma’s op maat, speciaal ontworpen voor studenten uit Bonaire.”

Over het studiebeursprogramma
Het Bonaire Tourism Scholarship Program helpt bij het financieren van individuele professionele ontwikkelingscursussen en voltijdse academische cursussen op alle gebieden van Hospitality en Tourism Management voor Associate (MBO), Bachelor en Master opleidingen. Bovendien stelt het beursprogramma deelnemers in staat om gebruik te maken van kansen om hun professionele ontwikkeling voort te zetten. Deze beurs is ook een effectief middel om de werving van gekwalificeerde lokale medewerkers te verbeteren en het behoud en de professionele groei in de toeristische sector van Bonaire aan te moedigen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.