Al het nieuws

Lager tarief voor Bonairianen die Canada willen ontdekken

Van onze correspondent
Kralendijk - WestJet Airlines heeft gisteren voor het winterseizoen een nieuwe directe lijnvlucht aangekondigd van Toronto naar Bonaire. WestJet werkt samen met Toronto Pearson International Airport (YYZ), Bonaire International Airport (BIA) en Tourism Corporation Bonaire (TCB).

F12BON van bonaire naar canadaDe non-stop route zal eenmaal per week, elke dinsdag, worden uitgevoerd in de periode van 12 december 2023 tot half april 2024.Dit is niet alleen de eerste vlucht van WestJet Airlines naar Bonaire, maar het is ook de eerste non-stop vlucht die de Canadese markt verbindt met de Nederlandse Cariben. ,,We zijn erg blij om onze vrienden in het noorden deze winter op ons prachtige eiland te verwelkomen”, aldus Miles Mercera, ceo van TCB. ,,Canada blijft een vitale verbinding voor Bonaire, aangezien ze in onze top 10 van presterende markten staat. Deze historische nieuwe verbinding helpt tegemoet te komen aan de vraag waarvan we verwachten dat hij alleen maar zal toenemen tijdens de koudere maanden.”

Alexis von Hoensbroech, ceo van de WestJet Group, zegt er alles aan te doen om op de hoogte te blijven van de reiswensen en -behoeften van de klanten. ,,Met deze nieuwe vlucht kunnen Canadezen meer hoeken van het Caribisch gebied verkennen en de koude sneeuw van Toronto inruilen voor de warme bries van Bonaire”, aldus Van Hoensbroech. Ook Bonairianen kunnen non-stop vluchten naar Toronto boeken tegen een speciaal voor ingezetenen gereduceerd tarief. ,,Dit is zeker een nieuwe mijlpaal voor ons en we moedigen onze lokale gemeenschap aan om van de gelegenheid gebruik te maken om naar Toronto te reizen - iets dat veel moeilijker was om te doen vóór deze vlucht”, aldus Jolinda Craane, gedeputeerde voor Toerisme van Bonaire. ,,Deze verbinding gaat twee kanten op, dus het is een win-win voor beide bestemmingen.”

Ook de ceo van BIA, Maarten van der Scheer, zegt blij te zijn dat WestJet Bonaire heeft gekozen als hun enige nieuwe route deze winter. ,,Deze aankondiging bewijst het vertrouwen dat er is in Bonaire en de Toronto-markt. De nieuwe wekelijkse non-stop vlucht biedt een veel betere verbinding met Bonaire waar de toeristische sector van zal profiteren”, aldus Van der Scheer.

www.westjet.com

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).