Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Gisteren is er gezeild in de baai van Kralendijk. Het aantal deelnemers was, in vergelijking met andere jaren dat de Bonaire Regatta gezeild werd, bedroevend laag en het weer werkte ook niet echt mee. Maar het enthousiasme van de deelnemers had daar niet onder te lijden.

BONRegatta1Vier jonge foilers, vijf deelnemers in de Sunfishklasse, een aantal microbootjes en om precies te zijn één groter jacht dat dapper, maar helemaal alleen, aan zijn wedstrijd begon. Het is wel eens anders geweest. Velen herinneren zich nog de tientallen zeil- en motorschepen uit Aruba en Curaçao die tijdens de Bonaire Regatta het eiland bezochten. De baai lag dan vol met schepen en de kade was afgeladen met publiek. Wie gisteren ondanks het slechte weer wel kwam kijken kon vooral ’s middags, toen de wind aantrok, toch genieten van races die spannend waren en op het scherpst van de snede werden gevaren. Ook vandaag en morgen wordt er nog gezeild en gefoild onder, naar het zich laat aanzien, betere omstandigheden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.