Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De coalitie van MPB en UPB wil dat de geheimhouding van drie rapporten die als vertrouwelijk zijn bestempeld wordt opgeheven.

F14 BON rapportenWel houden de partijen een slag om de arm en wordt er niet aangegeven op welke termijn dit dient te gebeuren.
De eilandsraad heeft onlangs een drietal vertrouwelijke rapporten ontvangen. Het gaat om de QuickScan BonLAB, de Development Agreement Sunset en het onderzoek rond Kaya Amsterdam. Binnen de Bonairiaanse gemeenschap is onvrede ontstaan over het feit dat de inhoud van de rapporten niet openbaar kunnen worden gemaakt, doordat het bestuurscollege (BC) ze als vertrouwelijk heeft bestempeld. De coalitiepartijen zeggen nu ‘enorme waarde te hechten’ aan transparantie, integriteit en goed bestuur. ,,De bevolking moet weten wat er besloten is en op welke manier besluiten genomen worden. Ook als er zaken niet goed zijn gegaan, moet hiervan geleerd worden en moet openbaar gemaakt worden welke lessen hieruit getrokken worden”, zo laten zij in een persbericht weten.
De partijen streven ernaar om zo snel als mogelijk de geheimhouding van de rapporten op te heffen maar, zo laten ze weten, dat kan pas zodra bedrijfsvertrouwelijke informatie en privacy zijn gewaarborgd. ,,In lijn met het derde lid van artikel 26 van de WolBES en met de beginselen van de Wet Openbaarheid Bestuur dient openbaarmaking zorgvuldig plaats te vinden waarbij verschillende belangen dienen te worden afgewogen, waaronder bedrijfsvertrouwelijke informatie of uit privacyoverwegingen.” Om welke belangen het gaat en van wie de privacy in het geding is wordt in het persbericht in het midden gelaten.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.