Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Bonaire is weer ruw opgeschrikt door een misdrijf dat de 22-jarige Fransisco (Frans) Wanga het leven kostte. Zijn lichaam werd gisterochtend gevonden. Er is kort daarna een verdachte aangehouden.
De politie kreeg dinsdag rond 15.00 uur een melding binnen van vermissing. Wanga was maandagavond van zijn huis in Nawati vertrokken en niet teruggekeerd. De politie startte meteen een opsporingsonderzoek. Toen de jongen niet werd gevonden zond Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) namens de Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) rond middernacht een bericht uit over de vermiste Wanga met een signalement in de hoop dat iemand informatie over hem had.
Gisterochtend vroeg was het raak. De omgeving van Seru Largu werd afgezet. Er werd een kraan ingehuurd om de politie te assisteren, zo meldden verschillende bronnen. Daarnaast zou er een vliegtuigje zijn ingeschakeld om de politie te helpen bij het zoeken.
In de loop van de ochtend meldde RCN dat er een levenloos lichaam was gevonden.
Het stoffelijk overschot blijkt van Wanga te zijn. Tijdens de persconferentie meldden hoofdofficier van justitie Henry Hambeukers en hoofd onderzoek Alwin Braaf dat Frans Wanga is overleden aan de gevolgen van een misdrijf. De verdachte die de politie heeft aangehouden is een 21-jarige Venezolaanse jongeman met de initialen J.M.
Veel meer willen Hambeukers en Braaf niet kwijt. Niet alleen vanwege de ernst van de misdaad en het nog lopende onderzoek, maar ook uit respect voor de rouwende familie. Zodra de verdachte wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris en er meer bekend is, zal het Openbaar Ministerie van Bonaire, Sint Eustatius en Saba met meer informatie naar buiten treden.
De politie op Bonaire krijgt bij dit onderzoek hulp van collega’s uit Aruba, van de Nationale Politie en de kustwacht. Hambeukers roept de inwoners van Bonaire op om als ze iets weten of hebben gezien dit zo snel mogelijk te melden bij de politie via de tiplijn 7177251 of 715800/7178000 of via de noodlijn 911.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.