Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het thema van de Kinderboekenweek op Bonaire is dit jaar ‘Raar maar Waar’. In het kader van de Kinderboekenweek die op 8 november van start gaat, hield de openbare bibliotheek onlangs een persconferentie.
Gedeputeerde Benito Dirksz, Ally Pourier Beukenboom, hoofd afdeling Onderwijs en Welzijn bij het directoraat Samenleving en Zorg en medewerkers Misorgia Beaumont en Johaila St. Jago van de bibliotheek zelf, vormen de motor van de ‘Raar maar Waar’-Kinderboekenweek.
Het thema verwijst naar vreemde zaken, experimenten en uitvindingen die werkelijkheid zijn. De officiële opening van de Kinderboekenweek vindt plaats op zondag 8 november van 16.00 tot 18.30 uur in de bibliotheek. De week duurt tot en met 12 november.
Op de openingsmiddag zijn er onder andere discussies, gedeputeerde Dirksz verricht de officiële opening, de Stralende Sterrenschool geeft een presentatie en Dansgroep Dance Sensation verzorgt een optreden geïnspireerd op het thema van de week. Onder de genodigden bevinden zich tevens acht schrijvers die aanwezig zullen zijn tijdens de boekenweek. De schrijvers zullen alle basisscholen en de SGB bezoeken. Bonaire zal vertegenwoordigd worden door Magic Ed. Een ilusionist die experimenteert en trucs uithaalt die vreemd zijn, maar toch reëel.
De zeven schrijvers uit Curaçao zijn: Diana Lebacs, Tio Ali, Ruthmila Pantophlet, Ariadne Faries, Leo Regals, Roy Colastica en Merly Augusta.
Gedurende de Kinderboekenweek ontvangen alle scholen een lespakket dat bestaat uit verschillende boeken en materialen over het thema.
Daarnaast biedt de bibliotheek gedurende de week op alle dagen tussen 15.00 en 16.00 uur een keur aan activiteiten aan.
Gedeputeerde Benito Dirksz van Onderwijs laat nog weten uitermate tevreden te zijn met het feit dat Ally Pourier en haar bibliotheekmedewerkers hun schouders onder een dergelijk initiatief hebben gezet en de Kinderboekenweek op deze manier op Bonaire hebben gerealiseerd. Niet in de laatste plaats om meer interesse voor het lezen van boeken bij de kinderen te stimuleren.
Aan het eind van de week zal er een evaluatie met alle betrokkenen plaatsvinden. Alle scholen en schrijvers kunnen hun mening geven, over hoe zij de week vonden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.