BES

Van een onzer verslaggevers
Den Haag/Kralendijk - In 2023 zullen vervolgstappen worden gezet om de dienstverlening aan de inwoners van Caribisch Nederland - Bonaire, Sint Eustatius en Saba - te verbeteren, onder andere door meer samenhang te brengen in de fysieke en digitale dienstverlening door Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN).

F13 BON Rijksdienst Caribisch Nederland,,Hierbij is dienstverlening vanuit het perspectief van de inwoners leidend”, meldt de Beleidsagenda van Koninkrijksrelaties (IV) en het BES-fonds (H) voor het komend dienstjaar. Deze werd in verband met Prinsjesdag door het kabinet-Rutte aangeboden aan de Staten-Generaal, het Nederlandse parlement.

In de tweede helft van 2022 is een kwartiermaker aangesteld die in 2023 en volgende jaren de verdere transitie van de RCN ter hand gaat nemen en de samenwerking tussen RCN en de openbare lichamen gaat bevorderen op basis van een gezamenlijk beeld over de staat van dienstverlening in Caribisch Nederland.

,,Ook zal in 2023 verder worden gewerkt aan het inrichten van een Chief Information Officer (CIO) office CN met als doel verbetering van de digitale dienstverlening”, aldus de toelichting.

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66) van Koninkrijksrelaties stuurt de Tweede Kamer later dit jaar een tussenrapportage over het oplossen van de ‘onvolkomenheden’ van de ICT (informatiecommunicatietechnologie) bij RCN. De Tweede Kamer wordt in het najaar hierover geïnformeerd.
Eerder zegde de staatssecretaris toe de Kamer te informeren of er ‘structurele salarisverschillen bestaan’ tussen de functies bij de openbare lichamen (de overheden van Bonaire, Sint Eustatius en Saba) en bij RCN. Daarover werd in oktober 2021 al een brief gestuurd naar het parlement.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.