Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - In San Nicolas is woensdag het startsein gegeven voor bouwwerkzaamheden bij Rodger’s Beach. Het project wordt gerealiseerd onder de naam ‘Build with Nature’ en moet over vier maanden klaar zijn.

F18 Rodgers Beach1Bij de groundbreaking waren demissionair premier Evelyn Wever-Croes (MEP) en demissionair MEP-ministers Dangui Oduber, Endy Croes en Xiomara Maduro aanwezig.

‘Build with Nature’ is een methode van Dienst Openbare Werken (DOW), waarbij de natuur wordt betrokken tijdens de werkzaamheden en waarbij de natuur terugkrijgt wat van haar is. Bij Rodger’s Beach wordt asfalt opengebroken waar nu nog voertuigen parkeren. In de plaats van het asfalt komt zand. Het strand van Rodger’s Beach wordt groter, om meer mensen de kans te geven om van het strand te genieten.

De regering merkt op dat ze de laatste tijd kritiek krijgt omdat strand van de bevolking wordt afgenomen. ,,Bij dit project is het andersom, we geven de bevolking strand terug en we zorgen dat het strand wordt beschermd.”

Wever-Croes complimenteert collega Oduber om dit project door te zetten. ,,We hebben de nodige tegenwerking gehad met dit project, maar we zijn alle obstakels nu voorbij en vandaag geven we de start van de werkzaamheden.” Ze bedankt ook Aruba Tourism Authority (ATA) en DOW voor hun betrokkenheid.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.