Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Gouverneur Alfonso Boekhoudt heeft gisteren in zijn toespraak bij de opening van het parlementaire jaar 2024-2025 verwezen naar de aankomende verkiezingen. ,,Het is belangrijk om de komende maanden door te gaan met regeren. Dit is het instrument om het land te besturen.”

ARUStatenjaar1De gouverneur als hoofd van de regering maakt normaal gesproken tijdens de opening van het Statenjaar de plannen van de regering bekend. Aangezien het kabinet maandag is gevallen en Aruba binnen enkele maanden een nieuw parlement en een nieuwe regering heeft, veranderde zijn toespraak.
De gouverneur zei dat verkiezingen horen bij een democratisch proces waaraan burgers vrijwillig kunnen deelnemen. ,,Het is een fundamentele steen van ons rechtssysteem. De bevolking kiest haar leiders. Dat is een enorme waarde in onze samenleving. Aruba heeft op 6 december verkiezingen. We starten het jaar 2025 dus met een nieuw parlement.”
De gouverneur noemde dat de (demissionaire, red.) regering de economie heeft gestabiliseerd. ,,Nu is het zaak om verder te herstellen. We kunnen doorgaan met dat herstel. Oorlogen, conflicten, polarisatie, koopkracht en klimaatveranderingen zijn redenen om een land te destabiliseren. Niet alleen Aruba, dit is wereldwijd. Aruba moet zich nu richten op innovatieve oplossingen en op samenwerken. We moeten alert zijn en bestand zijn tegen factoren die dit proberen tegen te gaan. We moeten corruptie bestrijden, het is een gif dat de kracht bij de burger weghaalt. Aruba is klein, met een kwetsbare economie. We hebben politieke meningsverschillen. Maar Aruba heeft een sterke bevolking. We werken samen om het land te herbouwen. Er is geen probleem dat we niet aankunnen, dat zien we letterlijk vandaag.”

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.