Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De politieke besprekingen waren zaterdag nog gaande, waardoor partijleider Ursell Arends (Raiz) niet uitgebreid wilde reageren.

ARUUrsell,,Onze parlementariërs moeten een keuze maken tussen het uiten van frustraties over de leiderschapsstijl van de huidige parlementsvoorzitter Edgard Vrolijk (MEP) en de belangen van de bevolking. Het is erg jammer dat ze voor die keuze staan.”
Hij liet dit zaterdagmiddag aan het Antilliaans Dagblad weten. ,,We begrijpen de frustraties en we delen hun gevoelens, maar we verwachten tegelijkertijd van hen ook dat ze het ‘kind niet met het badwater weggooien’.” Het gaat bij Raiz om parlementariërs Raymond Kamperveen en Misha Raymond. Namens Raiz zitten Ursell Arends (Integriteit, Natuur, Transport, Ouderenzorg) en Geoffrey Wever (Economie en Duurzame Ontwikkeling) in de regering. Arends is tevens vicepremier.
Het is volgens Arends algemeen bekend dat niet alle parlementariërs het eens zijn met de herbenoeming van de huidige president van het parlement. ,,Ook de parlementariërs van Raiz hebben daar moeite mee. Zij zijn al jaren niet blij met zijn leiderschapsstijl. Hun ervaring heeft geleid tot harde emoties en gevoelens. Dat is hun realiteit en daar kan ik weinig aan doen. Het is menseigen.” Arends merkt daarnaast op dat hij als minister geen instructies aan de parlementariërs zal geven over hun stemgedrag. ,,Dat past niet binnen ons democratisch stelsel.”
De partijleider zegt dat de parlementariërs er rekening mee moeten houden dat de ministers van Raiz jarenlang hebben gewerkt om projecten te ontwikkelen en voor te bereiden. ,,Wij hebben ook hard moeten werken om aan de nodige middelen te komen om deze projecten waar te maken. Dat heeft veel tijd en moeite gekost, maar alles staat nu klaar en wij kunnen nu overgaan tot uitvoeren. Behalve als de parlementariërs het belangrijker vinden om dit op het spel te zetten, om hun frustraties te uiten.”

  • ‘Regering niet laten vallen door persoonlijke wraak...
  • ‘Meerderheid parlement steunt voorzitter niet’...

Wilt u het meer over dit onderwerp lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.