Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Een relaxte beach party op Baby Beach van actievoerdersgroep ‘No More Hotels’ is geëindigd in een confrontatie met toeristen. Toerismeminister Dangui Oduber (MEP) stelt dat de actievoerders de toeristen hebben aangevallen.

aruactiegroepActievoerder Nigel Maduro bestrijdt dit. Hij zegt dat juist zijn groep is aangevallen en werd geïntimideerd.
De actiegroep ‘No More Hotels’ houdt de hele maand elke zondag een beach party op een van de stranden. Op die manier vragen ze op een vreedzame manier aandacht voor het feit dat steeds meer stranden commercieel worden gebruikt en dat er geen plek voor de Arubaanse bevolking overblijft. ,,Bij onze beachparty’s is iedereen welkom. We hebben hapjes en drankje bij ons en we organiseren zelfs workshops om er een leuke middag van te maken”, zegt Maduro in een videoboodschap die hij na afgelopen zondag postte.
Hij vertelt dat ze al vroeg naar Baby Beach gingen en er rond 9.00 uur waren. ,,We hebben eerst troep van het strand gehaald, want er lag veel afval. We zorgden ervoor dat het strand representatief was en klaar voor de beach party. Maar ook klaar voor toeristen die een dagje naar Baby Beach kwamen.” De groep plaatste kleine Arubaanse vlaggen om aan te geven dat het strand van iedereen is.
Ze zagen hoe grote tenten werden opgezet, die het zicht op de zee blokkeerden. ,,Dit is exact de reden van onze beach party. Het strand is voor iedereen, het is niet de bedoeling dat mensen een tent huren en daarmee een plek aan zee krijgen en het genot van het strand voor een ander belemmeren”, zegt Maduro. Degene die de tent huurde, bleek een local te zijn. ,,We hebben hem uitgelegd dat hij niet voor een tent zou moeten betalen. Het strand is voor iedereen toegankelijk. Door te betalen, krijg je een privilege boven een ander die dat geld niet heeft.”
Dat contact, erkent Maduro, is uitgelopen op een discussie waarbij van beide kanten woorden vielen die niet netjes waren. ,,De eigenaar van de tent kwam er bij en begon ons te intimideren. Ze gaven aan dat we ons protest moesten stoppen. Ze hebben uiteindelijk de politie gebeld.” De politie kwam en stond volgens Maduro aan de kant van de actievoerders en zagen dat de tenten het zicht blokkeren en dat kan niet.
,,Onze boodschap is dat het strand voor iedereen is, dat we graag delen en met elkaar genieten van het strand. Dat is wat Arubanen willen en we hopen toeristen te trekken die dit ook respecteren”, stelt Maduro.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.