Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Na een traject van zo’n vijf jaar heeft het Water-en Energiebedrijf Aruba (WEB) de Turbo LifecycleCare-shop geopend. Medewerkers van Accelleron werken hier samen met technici van WEB aan het onderhoud van turbocartridges.

ARUTurboDe machines hoeven voor reparatie niet meer naar het buitenland te worden gestuurd. Een turbocartridge is een belangrijk onderdeel in de Recip-motor. Sinds 2006 stuurt WEB de turbocartridges naar het buitenland als ze moesten worden onderhouden. Dit gaf logistiek veel uitdagingen, door het gewicht en doordat het transport alleen met een vliegtuig kan worden gedaan. De kosten van dit transport waren voor WEB in 2019 reden om te zoeken naar een mogelijkheid om werkzaamheden aan een turbocartridge bij WEB zelf te laten doen. Het heeft zo’n vijf jaar geduurd voordat WEB dit heeft kunnen regelen.
Het bedrijf Accelleron tekende in november 2023 met WEB een contract, waarin werd afgesproken dat er altijd onderdelen en service bij WEB zijn voor deze essentiële turbocartridges. Het contract met Accelleron heeft een looptijd van tien jaar. Het bedrijf ging samen met technici van WEB aan de slag om de eerste turbocartridge op te knappen. Dat is deze week afgerond.
WEB-directeur Alfredo Koolman en directeur Ihab Hlayel van Accelleron hielden een toespraak bij het presenteren van de shop on-site Turbo LifecycleCare. Het voordeel is niet alleen dat de techniek nu permanent op Aruba is, maar deze on-site shop Arubanen de kans biedt om hier te werken en technische ervaring op te doen. Medewerkers van Accelleron zijn erbij betrokken, samen met collega’s van de onderhoudcentrale van WEB. Ze gaan onder andere observeren wat de oorzaken en gevolgen van uitvallen van de turbocartridges zijn. Het doel is om in de toekomst minder uitval en schade te hebben.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.