Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het voormalige gebouw van het Openbaar Ministerie (OM) in de binnenstad van Oranjestad wordt gerenoveerd en verbouwd tot een studentenflat. Woningbouwstichting FCCA investeert 4,5 miljoen florin in het project.

arustudentenflatHet gebouw - achter het Renaissance Wind Creek Aruba Resort - staat al jaren leeg. Het OM heeft er in gezeten, daarvoor was het van Directie Economische Zaken en de Centrale Bank van Aruba. De regering wil de hele binnenstad nieuw leven inblazen en neemt deze locatie dus ook mee in de plannen. Fundacion Cas Pa Comunidad Arubano is erbij betrokken en investeert het bedrag om in totaal negentien appartementen te bouwen.
De term ‘studentenflat’ komt van de regering. Het idee is dat hier studenten kunnen wonen die vanuit het buitenland komen en gaan studeren aan de Universiteit van Aruba. Ook Arubaanse studenten die woonruimte zoeken, moeten hier terechtkunnen.
De start van het project was op de locatie zelf, waarbij minister Geoffrey Wever (Raiz) van Economische Zaken ceremonieel de sleutel van het pand aan FCCA overhandigde. Dit gebeurde in het bijzijn van parlementariërs en andere genodigden.
,,Als we de binnenstad weer aantrekkelijk wil maken, moeten we leegstaande gebouwen een nieuwe bestemming geven. De regering is eigenaar van diverse gebouwen. We kunnen de renovaties doen met steun van de private sector”, zegt Wever. De bewindsman is trots op dit initiatief, waaraan achter de schermen meer dan twee jaar is gewerkt.
Naast de negentien appartementen zullen in het gebouw ook drie bedrijven worden gevestigd. Om wat voor soort bedrijven dit gaat, is niet bekendgemaakt. In andere ‘nieuwe’ gebouwen in de stad zijn onder andere Aruba Fair Trade Authority en Freezone gevestigd. Cas Veneranda komt binnenkort.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.