Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Meer dan de helft (60 procent) van het aantal patiënten dat in juli in het Horacio Oduber Hospitaal (HOH) is opgenomen, kwam met spoed binnen.

F18 SpoedgevallenHet ziekenhuis nam 813 patiënten op. 24 procent was een geplande ziekenhuisopname. Het HOH heeft deze statistieken donderdag bekendgemaakt. De bezettingsgraad van de bedden was bijna 77 procent en dat is een stuk lager dan de vorige maanden. Het ziekenhuis stelt dat dit te maken heeft met de vakantieperiode, waardoor het rustiger is in het ziekenhuis. Patiënten bleven gemiddeld 4,6 dagen in het ziekenhuis. 716 patiënten werden in juli ontslagen.
Bij de Spoedeisende Hulp (SEH) meldden zich 2.876 patiënten. Dat is een stuk minder dan de 3.007 patiënten die vorige maand naar de SEH kwamen. Het HOH merkt wel op dat 40 procent van deze patiënten geen spoedgeval bleek te zijn.

In de maand juli zijn 557 operaties uitgevoerd, wat gelijkwaardig is aan de maand juni. 51 Baby’s zijn geboren, meer jongens (29) dan meisjes (22). Bij de Bloedbank kwamen 197 donaties binnen. Dat zijn er 37 meer dan in juni.
De specialisten die in dienst zijn van het ziekenhuis, hebben 7.509 consulten gedaan. De afdeling Radiologie deed 5.059 testen, zoals een CT-scan of MRI-scan. Het HOHLAB verwerkte bijna 15.800 aanvragen voor een test. Dat is een toename van 3.250 vergeleken met de maand juni.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.