Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Een groot deel van Aruba zat in de nacht van woensdag op gisteren zonder stroom. De elektriciteit viel in een groot gedeelte van het eiland uit om 00.12 uur, om 04.09 uur en om 05.05 uur.

arustroomElmar heeft gisterochtend een verklaring gegeven. Overigens werd daarin niet gerept over het interne onderzoek dat nu gaande is en dat door een Amerikaans bedrijf wordt uitgevoerd.
De eerste stroomstoring ontstond vlak na middernacht in de buurt van Jan Flemming (St. Cruz). De oorzaak was een lantaarnpaal die in brand was gevlogen. Elmar legt uit dat deze ‘paalbranden’ (zo noemt het bedrijf dergelijke incidenten) gebruikelijk zijn onder de huidige weersomstandigheden. Op de distributielijnen zit salpeterzuur dat in combinatie met regen een chemische reactie geeft. Technici van Elmar gingen snel ter plaatse en slaagden erin om binnen een uur de doorgifte van elektriciteit weer te herstellen.
De tweede stroomstoring gebeurde om 04.09 uur. Een groot gebied zat in het donker, van Savaneta tot en met Noord. Twee onderstations van Elmar waren betrokken bij deze storing. Het Water- en Energiebedrijf (WEB) liet aan Elmar weten dat de oorzaak van deze storing bij WEB lag. Zij wisten het probleem na drie kwartier op te lossen. Daarna kon Elmar aan de slag om de getroffen wijken weer van elektriciteit te voorzien.
De derde stroomstoring begon om 05.05 uur. De wijken Seroe Pita tot aan Tamarijn zaten zonder elektriciteit. Opnieuw werden technici van Elmar naar het gebied gestuurd om te onderzoeken wat de oorzaak van deze stroomuitval was. Om 05.30 uur was de oorzaak bekend (Elmar heeft niet bekendgemaakt wat de oorzaak is) en konden ze direct beginnen met het repareren en daarna heraansluiten.
Elmar biedt excuses aan voor het ongemak en blijft naar eigen zeggen zijn best doen om het elektriciteitsnetwerk zo goed mogelijk te onderhouden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.