Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De financiële en economische situatie van Aruba is aangepast van ‘stabiel’ naar ‘positief’. Dat staat in het evaluatierapport van Fitch Ratings over Aruba, dat woensdag werd gepubliceerd.

ARUFitchMinister Xiomara Maduro (MEP) is blij met de evaluatie van het ratingbureau en geeft Directie Financiën de eer, omdat deze overheidsdienst de delegatie van Fitch Ratings heeft voorzien van de gevraagde informatie. Fitch Ratings was in februari op Aruba om het land financieel en economisch te evalueren. Dat is een standaard procedure, maar noodzakelijk voor Aruba om geld op de internationale markt te kunnen lenen.
De delegatie van Fitch Ratings heeft in februari gesprekken gevoerd met diverse personen en instanties, om informatie te krijgen over de huidige financiële situatie. Op basis van die informatie heeft het ratingbureau besloten om de outlook van Aruba gunstig bij te stellen. Fitch Ratings laat weten dat Aruba hard heeft gewerkt om weer een betrouwbare financiële partner te zijn. Aruba was financieel betrouwbaar voordat de covidpandemie toesloeg. Tijdens de pandemie stortte de Arubaanse economie echter in en dat had grote financiële gevolgen.
Het ratingbureau ziet de stappen die de regering heeft gezet om financiële beslissingen te nemen, waardoor de openbare financiën zich konden herstellen. Het beleid om met de staatsschuld om te gaan en de financiële discipline worden ook als positief gezien. De genomen stappen zijn belangrijk om Aruba weer een ‘investment rating’ te geven, wat noodzakelijk is om te kunnen lenen.
Het volledige rapport van Fitch Ratings is op hun website beschikbaar.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.